İki kez Hindistan’a gitmiş biri olarak Hindistan vize başvurusu konusunda birçok soru alıyorum. Bu sebeple faydalı olacağını düşündüğüm için “Hindistan Vizesi Nasıl Alınır” başlıklı bir yazı yazmaya karar verdim.
Bu yazımda Hindistan Vizesi Nasıl Alınır ? Hindistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur ? Hindistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir ? Hindistan Vizesi Kaç Günde Çıkar ? Hindistan Vize Ücreti Ne kadar ? gibi sıkça sorulan sorulardan bahsedeceğim.
Bunun haricinde de Hindistan vizesi için istenen evraklardan, başvuru sürecinden, online başvuru formunun nasıl doldurulacağı ile ilgili adımlardan ve kendi tecrübe ettiğim bazı önerilerden bahsedeceğim.
Yazı İçeriği
- 1 Hindistan Yeşil Pasaporta Vize İstiyor mu?
- 2 Hindistan Vize Ücreti Ne Kadar ?
- 3 Hindistan Vizesi Nereden Alınır ?
- 4 Hindistan Vizesi İçin Başvuru Süreci ve Öneriler
- 5 Hindistan Vizesi Parmak İzi
- 6 Hindistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- 7 Hindistan Vizesi İngilizce Dilekçe Örneği
- 8 Hindistan Vizesi Almak Zor Mu ?
- 9 Hindistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
- 10 Hindistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
- 11 Hindistan Vizesine Kaç Gün Önce Başvurmalıyım?
Hindistan Yeşil Pasaporta Vize İstiyor mu?
Diplomatik pasaport dışında tüm pasaportlara Hindistan vize istiyor. Dolayısıyla yeşil pasaportu olanlar da bordo pasaportlular gibi vize almak zorunda.
Diğer önemli bir husus ise, Hindistan vizesi için resim çekilip parmak izi alındığı için konsolosluğa şahsen başvuru yapılması gerektiğidir. O yüzden, turistik vize için başvuruyorsanız bence kesinlikle tur acentelerine falan gerek yok.
Hindistan Vize Ücreti Ne Kadar ?
Hindistan Vize ücreti turistik başvurular için 103 USD, ticari başvurular için 123 USD’dir.
Güncel vize ücretlerinin tüm detaylarına Hindistan Konsolosluğu’nun Hindistan Vize Ücretleri sayfasından ulaşabilirsiniz.
Hindistan Vizesi Nereden Alınır ?
Basit bir soru gibi görünse de Hindistan Vizesi’nin nereden alınması gerektiğini bilmeniz önemlidir. Çünkü kafanıza göre İstanbul’dan veya Ankara’dan başvuru yapamıyorsunuz.
Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu
Başkonsolosluk sitesinde de belirtildiği üzere ikametgah adresi İstanbul, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova’da olan kişiler, vize başvurularını İstanbul Başkonsolosluğu’ndan yapmaları gerekiyor.
Nasıl Gidilir
İstanbul’daki Hindistan Konsolosluğu, Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No.42 Harbiye – Elmadağ, İSTANBUL adresinde bulunuyor.
Konsolosluğa, Taksim Gezi Parkı’nın hemen yanından dümdüz gidip Cumhuriyet Caddesi’ni takip ederek 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Herhangi bir tabela bulunmadığından 10 dakika sonra yolun sağında göreceğiniz Garanti Bankası’ndan hemen sağ tarafa dönmeniz gerekiyor.
Detaylı bilgi için Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu sayfasına bakılabilir.
Hindistan Ankara Büyükelçiliği
Yukarıda saydığım şehirler dışında ikamet eden kişiler ise vize başvurularını Ankara Büyükelçiliği‘nden yapmak zorundadırlar. Yani İstanbul’a gelip başvurunuzu kesinlikle yapamazsınız.
Adres: Çankaya, Cinnah Caddesi 77 /A
Telefon : (0312) 438 21 95
Hindistan Vizesi İçin Başvuru Süreci ve Öneriler
✔️ Hindistan vizesi almak için öncelikle online başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Bunun için https://indianvisaonline.gov.in/visa/ adresine gidip sol üstteki “Regular Visa Application” kısmından bu formu dolduruyoruz. Aşağıda turistik vize için bu kısmın nasıl doldurulacağına dair örnek bir resim görebilirsiniz.
✔️ Bu sayfadan sonra online vize başvurusuna devam ederken ekranın donmasına ya da uzun ara vermişseniz sistemin sizi atmasına karşı veyahut bilgilerinizi girmeye daha sonra devam etmek için ara ara “Save and Exit (Kaydet ve Kapat)” yapabilirsiniz. Bu şekilde daha sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bunun için “Temporary Application ID” denen geçici bir referans numarası ekranda görünecektir. Bu numara ile yine https://indianvisaonline.gov.in/visa/ adresinde üst kısımda yer alan “Complete Partially Filled Form” menüsünden işlemlere devam edilebilir.
✔️ Online başvurunun son sayfasında ise sisteme fotoğraf yüklenmesi gerektiğinden yeni çekilmiş fotoğrafınızı yanınızda bulundurmalı ve bilgisayar ortamına aktarmış olmalısınız. Resmi taratma imkanınız yoksa telefonla resmini çekip bilgisayara, oradan da sisteme yükleyebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise aynı fotoğrafın evrakları teslim ederken de yanınızda olmasıdır.
✔️ Aşağıda detaylı şekilde açıklayacağım online başvuru formunu doldurduktan sonra ekranda görünecek randevu tarihlerinden birini seçeceksiniz. Önceleri, insanlar sabah erkenden konsolosluk binasının önüne gidip sıra numarası alıyordu. Şimdi ise, başvuru formunuzun kenarında da yazacağı randevu saatine kapı görevlisi bakıyor ve o saatten 15 dakika önce sizi içeriye alıyor ve asansörle 6. kata çıkıyorsunuz. Orada sizi karşılayacak görevli önce telefonunuzu alıyor ve size bir sıra numarası veriyor. Sonrasında beklemeye başlıyorsunuz. Sıranın bana gelmesi için şahsen ben 1,5 saat beklemiştim.
2020 Edit : Bu yıl tekrar vize başvurusuna gittim. Yine eski sisteme dönmüşler. Yani başvuru saatinizi dikkate almadan sırayla içeriye alıyorlar. Örneğin, benim randevu saatim 9.30’du ama benim önümdeki bir kişinin yanlış görmediysem 10:00 idi. Ancak, benden daha erken geldiği için ilk önce onu aldılar. Bu arada, ilk sırayı kapmak için sabahın köründe oraya gitmenize gerek yok. Çünkü, görevliler içeri almaya 9:20 gibi başlıyor. Geçen sene 6.kata çıkılıyor yazmıştım, şimdi 5.katta vize hizmeti veriyorlar.
Hindistan Vizesi Parmak İzi
Sıranız geldiğinde sağdaki gişeye evraklarınızı ve vize ücretini teslim ediyorsunuz. Herhangi bir eksiklik yoksa birkaç dakika sonra soldaki gişeden sizi çağırıyorlar ve önce kameraya baktırıp resminizi çekiyorlar, daha sonra ise parmak izinizi alıyorlar. İlk yeşil ışık yanınca başparmak hariç sol elinizin dört parmağı, ikinci yeşil ışıktan sonra sağ elinizin başparmak hariç dört parmağı, üçüncü yeşil ışıktan sonra makineye iki elinizin başparmaklarını koyuyorsunuz. Belki çok detaylı anlattım ama sanıldığı kadar bir zorluğu yok. Gayet kolay bir süreç.
Daha önce Hindistan vizesi almışsanız sizden tekrar parmak izi vermeniz istenmiyor. Burada şu durum var : Örneğin, arkadaşım daha önce 4-5 kez Hindistan’a gitmesine rağmen eski pasaportu kaybolduğu için ve yeni pasaportunda da doğal olarak Hindistan vizesi olmadığı için tekrar parmak izi verdi.
✔️ Bu işlemler de bittikten sonra size bir fiş veriyorlar ve bu fiş üzerinde pasaportunuzu alabileceğiniz saat ve tarih yazıyor. Geçen sene 1 gün sonrasına vermişlerdi, ancak bu sene evraklarımı sabah teslim ettim, vizemi aynı gün akşam gidip aldım.
Hindistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Turistik ve İş vizesi için gerekli evraklardan bahsetmeden önce, daha fazla evrakla uğraşmamak için şahsen turistik başvuru yapmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Hindistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Online vize başvuru formunun çıktısı,
- 2 adet 5×5 cm ebatlarında biyometrik fotoğraf (Hindistan Vize Fotoğraf Ölçüsü)
- Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli orijinal pasaport ve fotokopisi,
- Nüfus cüzdanı fotokopisi (arkalı-önlü),
- En az 5.000 TL bakiyeli banka hesap detayı,
- Nüfus Müdürlüğü’nden alınmış orijinal ikametgah belgesi (Artık e-devlet üzerinden alınan ikametgahlar da kabul oluyor),
- Gidiş-dönüş uçak bileti,
- Otel rezervasyonu,
- Varsa eski pasaport,
- Nakit olarak 103 USD. (Burada dikkat etmeniz gereken nokta, bankanızdan alacağınız Amerikan Doları’nın yeni tarihli olmasıdır. Yoksa geri gönderilirsiniz.)
Hindistan Ticari Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Online vize başvuru formunun çıktısı,
- İş vizesine başvuran kişinin doldurması gereken form (Tıklayınız),
- 2 adet 5×5 cm biyometrik fotoğraf,
- Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli orijinal pasaport ve fotokopisi,
- Nüfus cüzdanı fotokopisi (arkalı-önlü),
- Hindistan vize davetiyesi ve davetiye gönderen firmanın faaliyet belgesi ya da ticaret sicil kaydı,
- Nüfus Müdürlüğü’nden alınmış orijinal ikametgah belgesi (E-devlet üzerinden de alınabiliyor)
- Banka hesap dökümü,
- Firma antetli kağıdına işveren tarafından yazılmış olan ve vizeye başvuran kişinin pozisyonu ve ziyaret amacını belirten İngilizce dilekçe,
- Vergi levhası fotokopisi,
- Gidiş-dönüş uçak rezervasyonu,
- Otel rezervasyonu,
- Varsa eski pasaport,
- Nakit olarak 123 USD.
Evraklarınızda eksiklik varsa bu konuda görevli kişinin yardımcı olduğunu gözlemledim. Eksikleri tamamlayıp geldiğinizde tekrar sıra numarası almanıza gerek kalmadan hemen araya girebiliyorsunuz.
Hindistan Öğrenci Vizesi, Hindistan Gazeteci Vizesi, Hindistan Çalışma Vizesi gibi birçok türdeki vize başvuruları ve gerekli evraklar için konsolosluğun web sayfasına göz atabilirsiniz.
Hindistan Vizesi İngilizce Dilekçe Örneği
Turistik vize başvurularında İngilizce dilekçe yazmanıza gerek olmadığını da söylemek isterim. Ticari vize için ise gerekiyor.
Hindistan Vizesi İngilizce Dilekçe Örneği için tıklayın
Hindistan Vizesi Almak Zor Mu ?
Hindistan vizesi almak kesinlikle zor değil. Bankada yeterli miktarda paranız varsa ve evrakları eksiksiz olarak hazırladıysanız herhangi bir sorun çıkmaz. Çalışmıyorsanız ve öğrenci iseniz de bankada yeterli miktar para olması durumunda Hindistan vizesini almamanız için hiçbir sebep yok.
Hindistan vize evraklarını görevliye teslim ederken ödeyeceğiniz 103 USD ücrette şuna dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle bankadan paranızı alırken 100 USD’lik bankonutun kesinlikle yeni tarihli (daha koyu renkli olan) olmasını isteyin. Aksi takdirde kesinlikle sizi geri yollarlar. Yani gidip değiştirip tekrar sıraya girmeden teslim edebilirsiniz ama boş yere uğraşmamanız için şimdiden uyarmış olayım.
Hindistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Hindistan vizesi için gerekli olan online vize başvuru formu İngilizce olduğu için ya İngilizce bilmeniz ya da bilen birinden yardım almanız gerekiyor. Regular Visa Application kısmına tıkladıktan sonra gelen ekran için örnek formdan yukarıda bahsetmiştim. Bu sayfadan sonraki adımları da, daha kolay anlaşılması açısından, yine resimli bir şekilde anlatmak istiyorum.
İlk sayfada gayet anlaşılır bir şekilde istenen bilgiler var. Burada zorlanılabilecek kısım “Visible identification marks” kısmı. Burada sormak istedikleri soru “Doğum lekesi, dövme vs. gibi vücudunuzda izler var mı?” sorusudur. Varsa ne olduğunu İngilizce olarak yazın, yoksa “NONE” yazmanız yeterli.
“Did you acquire nationality by birth or naturalization?” kısmında ise vatandaşı olduğunuz ülkenin vatandaşlığını doğumla mı yoksa vatandaşlığa kabul şeklinde mi aldığınızdan bahsediliyor.
Eğitim seviyesi ile ilgili kısımda ise lise mezunu iseniz Higher Secondary, üniversite mezunu iseniz Graduate, yüksek lisans mezunu iseniz Post Graduate şeklinde doldurmanız gerekiyor.
İkinci sayfada ise şu an bulunduğunuz adres ile daimi olarak bulunduğunuz adres var. Eğer ikisi de aynı yer ise “Click here for same address” kutucuğuna tıklayın. Bilgiler otomatik olarak alttaki kısma doldurulmuş olacak. “Family details” kısmında ise anne ve babanızın adı ve doğum yeri gibi bilgiler bulunuyor.
Sayfanın devamında ise medeni halinizi işaretliyorsunuz. Eğer “evli” iseniz eşinizin bilgilerini de gireceğiz bir alan görünecek.
Bir alt satırda ise dedeniz ya da ninenizin Pakistan bağlantısı olup olmadığı soruluyor. “No”yu işaretlemeyi unutmayın. Diğer bölümü ise resim üzerinde açıklamaya çalıştım.
Bir sonraki sayfa ise vize bilgileri ile ilgili kısım. Resim üzerinde açıklamaya çalıştım. Hindistan’a daha önce gitmediyseniz “No”yu işaretlemeniz gerektiğinden ilgili kısım otomatik olarak kaybolacak.
Sayfanın devamında son 3 yılda SAARC ülkelerine (Afganistan, Bhutan, Pakistan, Maldivler, Bangladesh, Sri Lanka, Nepal) gidip gitmediğinizi soruyor. Gittiyseniz “YES” deyip açılan bölümden ilgili ülkeyi seçip gitttiğiniz tarihi ve kaç kez giriş çıkış yaptığınızı yazacaksınız. Referans kısmında ise Hindistan’da kalacağınız yerin bilgilerini ve Türkiye’deki referans yerinin bilgilerini girmeniz gerekiyor.
Bu ekrandan sonra güvenlik ile ilgili sorular var. Herhangi bir ülkede tutuklandınız mı?, Hindistan dahil herhangi bir ülkeden sınırdışı edildiniz mi?, İnsan ticareti, uyuşturucu ticareti, kadınlara karşı şiddet, çocuk istismarı gibi suçlara bulaştınız mı?, siber suçlar ve terör faaliyetlerinde bulundunuz mu?, iltica başvurusunda bulunduğunuz mu gibi sorular var. Bu sorularla alakanız yok ise hepsine “No” deyip bir sonraki ekrana geçin.
Son kısımda ise resminizi yükleyeceğiniz yer bulunuyor. Çektirdiğiniz resminizi taratıp ya da telefonunuzla resmini çekip bilgisayarınıza yükledikten sonra sistemde “Upload Photo” kısmından resmi yükleyip devam ediyorsunuz. Daha sonra tüm bilgilerinizi gösteren bir ekran çıkıyor.
Bilgilerinizde düzeltilmesi gereken yer varsa “Modify” yoksa “Verified and Continue” butonuna tıklıyorsunuz. Hindistan vizesi randevu alma yeri bundan sonra açılacak ekran. Bu ekranda ise randevu tarihini seçebileceğiniz bir sayfa çıkacak. En sonunda ise başvuru formunu bilgisayarınıza indirip çıktısını aldınız mı tüm işlemleriniz bitmiş oluyor.
Hindistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Hindistan vizesi genelde 1 gün içinde çıkıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi tüm işlemler bittikten sonra size bir fiş veriliyor ve bu fiş üzerinde hangi gün ve saatte pasaportunuzu alabileceğiniz yazıyor.
Bu arada, fiş üzerinde yazan tarihte gitmek zorunda değilsiniz. Konsolosluğun açık olduğu herhangi bir iş gününde 16:45-17:15 saatleri arasında pasaportunuzu alabilirsiniz. Bu yıl tekrar başvurduğum Hindistan vizemi, sabah evraklarımı teslim ettikten sonra aynı gün akşam almıştım.
Son olarak bu yıl başvuran tanıdıklarımdan öğrendiğime göre pasaportu almak için ertesi güne veya Cuma başvurmuş iseniz Pazartesi gününe teslim almak için fiş veriliyor.
Hindistan Vizesine Kaç Gün Önce Başvurmalıyım?
Ben vize başvurumu yaklaşık geçen yıl 1,5 ay önceden, bu yıl ise 17 gün öncesinden yapsam da konsolosluk tarafından önerilen süre en az 20 gün öncesinden başvuru yapmaktır. Randevu günlerini ve saatlerini ancak başvuru ekranının en sonunda görebiliyorsunuz. Yine de telaşlanmaya gerek yok. Hemen hemen her gün randevu veriliyor.
Yazmış olduğum bu yazı, umarım kafanızdaki soru işaretlerini gidermeye yardımcı olan faydalı bir yazı olmuştur. Vize başvurusu konusunda anlaşılmayan bir kısım eğer var ise sorularınızı yorum bölümünden veya sosyal medya üzerinden yazabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla cevaplarım.
Hindistan ile ilgili gezi notlarımı okumak için Bangalore Gezilecek Yerler, Jaipur Gezilecek Yerler ve Agra Gezilecek Yerler adlı yazılarıma göz atabilirsiniz.
Seyahat fotoğraflarım ve videolarım için beni sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.
INSTAGRAM : @seqununseyahatnamesi
Bilgiler için teşekkürler. İngilizce çat pat konuşabiliyorum ama sayenizde sorunsuz bir şekilde Hindistan vizemi aldım. Hem de aynı gün. İnşallah bir problem yaşamadan.
Merhaba, online başvuru formuna formdaki fotoğrafın aynısını mı yapıştırmamız gerek?
Bir de ben 2 ay orda kalıcam ancak planı henüz yapmadım. Sadece bir haftalık otel rezervasyonu yeterli olur mu?
Valla mümkünse aynı olmasına dikkat edin. Net bir şey söyleyecek kadar bilgim yok bu konuda.
Otel rezervasyonu konusunda bence sorun olmaz. Ama uçak biletinizin tarihlerini kapsayacak şekilde ücretsiz iptal edebileceğiniz rezervasyonlarla giderseniz daha sağlam olur.
Merhaba Ben malezyadan hindistana gitmek istiyorum. Bu durumda nasil vize alabilirim?
Öncelikle Malezya’da yaşıyorsanız oradaki konsolosluğun talep ettiği belgeleri hazırlamanız gerekiyor. Türkiye’de yaşayıp önce Malezya’ya sonra Hindistan’a gitmek istiyorsanız anlattığım şekilde vize başvurusu yapacaksınız.
merhaba,
bilgiler için çok teşekkürler, bir sorum olacak;
haziran ayı boyunca gideceğim bir yoga okulu var; bu durumda alacağım vize eğitim amaçlı vize mi olmalı, turizm vizesi mi? bu konuda bilginiz var mıdır?
şimdiden teşekkürler
Merhaba, turistik alin gitsin. Ben 2 kere is icin gitmeme ragmen turistik almistim. Yine de gidecegiz okula da bir danisin isterseniz ama sorun olacagini dusunmuyorum.
merhaba
ikametgah belgesinin e devletten cikmis halini kesinlikle kabul etmiyolar mi? yarin sabah randevum var ve e devlet ciktisi aldim cok buyuk sorun yaparlar mi? gecen sene hindistan vizesi alan arkadasim bu belgeyi goturmemisti bile
Ben nufus mudurlugunden alinmasi gerekiyor diye biliyorum. Ben o sekilde yapmistim.
Selamlar,online vize başvuru formunu gerekli şekilde doldurdum randevu saatiminde yazdığı çıktıyı aldım.Fakat aklımı kurcalayan bir yer oldu.Adress of Place of Stay Hotel kısmı formda yoktu fakat çıktıyı alınca bu kısımda çıktı ve boş.Ayrıca pasaport no kısmında pasaportumda yer alan harf ile beraber o alanı dolurdum.Örnek verecek olursak K12345678.Bunlar sorun teşkil eder mi?
Valla ben iki sene üst üste aldım vize ve yazımda eklediğim resimdeki gibi bölümler vardı. Reference kısmında Hindistan’da kalacağınız yer yazıyor. Onu doldurduysanız sorun olmaz.
merhaba,
foto yüklemek zorunlu mudur? yoksa print ettikten sonra yapıştırma şansımız var mı? formu bastım ancak reupload tarafına gittiğimde sayfa beni formuma yönlendirmiyor, fotoğraf yükleyemiyorum
Merhaba,
Evet fotoğraf yüklemek zorunlu diye biliyorum.
Merhaba, öncelikle bilgilendirme yazısı için çok teşekkürler. Benim bir sorum olacaktı. Banka hesap detayı için kendimiz çıktı alıp götürsek yeterli geliyor mu yoksa bankadan imzalı kaşeli ve son bilmem kaç aylık hesap hareketlerini mi istiyorlar? Teşekkürler.
Merhaba Merve,
Hesap hareketlerinde benim bildiğim genel olarak banka tarafından verilmiş onaylı hesap hareketlerini istedikleridir. Ben bu şekilde almıştım. Zaten ücret almıyor banka. Senin de bu şekilde yapmanı tavsiye ederim.
Hindistan vizesi alma sürecimde bu yazınız ve resimli anlatımlarınız benim için çok faydalı oldu!! Çok teşekkür ederim..
Rica ederim. Ben teşekkür ederim okuduğunuz için.
arkadaslar oncelikle bilgiler icin cok tesekkurler.
Dunyanin en garip ulkelerinden birinde son 5 yilimi gecirmeme ragmen ,hindistan gibi gittiginde sadece sorun yasayacagin cevrendekilerin sana yuruyen dolar muamelesi yapacagi kadinsan kesin tacize ugrayacagin sacma sapan ezik sifatsiz allahsiz mal bir ulkeye hangi sivriler 103 dolar vize parasi veriyor gidecek dunyada yer mi kalmadi anlayamadim bunu son 5 yilini ulkeden cikmaksizin kambocyada gecirmis bir turk olarak yaziyorum .sadece transit ucusta bu bi sure bekleyecegim icin bu sikkolar sikkosu ezik pis ulkede bi cay icmek icin ucakta inermiyim kapida 10 dolara veya bedava vize basarlarmi diye bakayim dedim karsima bu cikti .hic kimse kizmasin benim benden vize isteyene gicikligim var .kapida vize vermeyen hicbir ulkeye gitmem hicbir ulke bana ezik imigrant muamelesi yapamaz hele yapan ezik hintliler oldumu dahada icerlerim .herkese saygilar bu gibi sifati bozuklari umuyorum birgun boykot edecek duruma geliriz .unutmayin sizler turistsiniz ulkenizde kazandiginiz parayi onlarin ulkesinde harcamaya gidiyorsunuz onlar size yalvarsin
Şu yoruma sonuna kadar katılıyorum. Hintlileri ve kültürlerini çok seven biri olarak ne yazık ki benden vize isteyen ülkelere gıcık oluyorum.
Kaldı ki sen kimsin derler adama… Sana döviz kazandırmaya geleceğim ve sen beni ülkene vizesiz almayacaksın öyle mi? Gören de seni Japonya, Singapur zanneder!
Ha bu arada Japonya, Singapur, Hong Kong, Güney Kore gibi süper gelişmiş ülkeler bile vize istemiyor bizden.
Hintliler şapkasını önüne koyup düşünmeli artık.
muhteşem bir değerlendirme, ilave bir harfe bile gerek yok…
Tesekkurler Ahmet hocam.
Düşüncelerine sağlık.Çok doğru söylüyorsun .
İş için mecburiyetten gitmiyorsan bencede gereksiz.
Tamam merak edilecek ve görülecek kültürleri var ama benden o kadar evrak , 103 Dolar para , bankada para göstermemi ve benden vize isteyen bir ülkeye katiyen gitmem.Eksik olsun.
5 dolar , 10 dolar falan da değil ha 103 Dolar hemde 🙂
Çok harika, bilgileriniz için teşekkür ederim…
Bu emeğiniz sayesinde bende kolayca online visa mı doldurmuş oldum, ama yardımcı olursanız yine bir bilgi almak istiyorum… Ben visa doldururken randevu günü nü 4 nisana seçmiştim, ama Konsolosun çalışma günleri pazartesi cuma ama benim randevu günüm çarşamba bu nasıl olur anlayamadım? Bide online visa apliccationun çıktısını alırken orda yazmiyor randevu saatim bu durumda ben ne yapabilirim? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim…
Merhaba,
Randevu günü için endişelenmenize gerek yok. Pazartesi-Cuma dediği şey bu günler arası anlamına geliyor. Yani Pazartesi, Salı, Çarşamba, PErşembe ve Cuma günleri çalışıyor.
Çıktı almak için önce bir pdf dosyası iniyor başvuru bitince. Daha sonra sisteme resim yüklediğiniz zaman yine aynı form pdf hali ile çıkıyor. Bu kez randevu saati yazıyor. Yazmıyorsa bile en kötü ihtimalle randevu saatinize göre konsolosluğa gidebilirsiniz.
serkan bey merhaba,
vize başvuru formunun her satırını sizin sayfanıza bakarak yaptım. çok çok kolay oldu. aynı gün de aldım vizeyi. verdiğiniz emek için cok teşekkürler.
Rica ederim. İşinize yaradığına sevindim.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Çok mutlu oldum bu siteyi bulduğuma. Allah sizi de mutlu etsin inşallah. Ben 15 yaşındaki kızımla birlikte gideceğim şu virüs olayları bitince. Onun için de mi banka hesabı oluşturmam lazım benim adıma para olması yeterli mi? Bİr fikriniz ya da bilginiz varsa paylaşır mısınız?
Merhaba, teşekkürler. Sizin adınıza olması yeterli diye biliyorum. En azından kızınızın seyahat masraflarının tarafınızdan karşılanacağına dair bir yazı yazabilirsiniz. Ya da konsolosluğu arayabilirsiniz.
merhaba, ben hindistan turu satın aldım. vizeyi kendim almak istediğim için tur firmasına bedel ödemedim. şimdi istenilen belgeler arasında uçak bileti ve otel rezervasyonu yazıyor. tur firması da bu bilgileri çok geç verebileceğini söylüyor yani bir bakımdan vize için kendilerine muhtaç bırakmaya calışıyorlar. herhangi bir yerden uçak bilet rezervasyonu ve bookingten otel rezervasyonu yapsam yeterli olur mu acaba? yoksa illa satın alınmasını mı istiyorlar uçak biletinin? ona göre başvuru yapacağım. bir de tur sözleşmesini eklesem yeterli olur mu acaba otel rezervasyonuna ek olarak? bilgilendirirseniz memnun olurum simdiden tesekkürler
Feride Hanım merhaba,
Tur firması belli ki sizi, vizeyi kendilerinden almanızı zorlamaya çalışıyorlar. Tur şirketlerinin rezervasyonları çok önceden yapılıyor bildiğim kadarıyla. Vermiyorlarsa en kötü otel ve uçak bilet rezervasyonu yapabileceğiniz yerlerden çıktıları temin etmek.
Merhaba ben daha önce tek girişli hindistan turist vizesi aldım fakat gidemedim şimdi çok girişli 6 aylık turist vizesi için başvurucam sizce 6 aylık turist vizesi alabilirmiyim şimdiden teşekkürler
Merhaba, vize alıp alamayacağınızın cevabını maalesef kimse veremez. Ancak, evraklarınızda bir eksiklik yoksa almamanız için bir sebep yok.
Nokta atışı bilgiler var, teşekkürler.
Vallahi tebrik ediyorum seni hocam. Üşenmeden yazmışsın ve tek tek resimli anlatmıştım. Bundan iyi hizmet olamaz. 😀
Rica ederim hocam. Siteyi açma amacım bu zaten.
Gerçekten çok teşekür ederim.Bir arkadaşımızın Hindistan gezisi olacaktı önümüzdeki aylarda ve bilgiler çok işimize yarayacak.Kafamızda deli sorularla gezmekten kurtulduk sayenizde .Tekrardan çok teşekürler…Emeğinize sağlık…
Merhaba, vize başvuru formunun çiktısı renkli alınmak zorunda mi acaba?
Merhaba,bildigim kadariyla renkli olmasi lazim. Cunku sisteme yuklediginiz resim basvuru formunun ciktisinda da goruluyor. O yuzden renkli olmasi daha garanti olur.
Verdiğiniz bilgiler gerçekten mükemmel. İnternette Hindistan vizesiyle ilgili başka yazılar da var, ancak bu kadar detaylı anlatan başka yazıya rastlamadım. Ben de yakın zamanda başvuracağım, umarım çıkar.
Teşekkürler Önder Bey. Umarım sonuç olumlu olur. Herhangi bir sorunuz olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
Öncelikle cok tskr ederim bilgiler ucin ! Ben de hindistana gitmek istiyorumda nasil vize alacağımı bilmiyordum ( türkmenistan vatandaşıyım , turkiyede oturma izinim var. ) turizim ajansları arayınca çoğu yabancılara yardımcı olamıyoruz diyorlar ne yazıkki ! Aslında bütün evraklar kendimden halledilecek , ama başvuru formunu doldurmaya yardımcı olacak biri lazim . Orda hata yapmak istemiyorum. Bu konuda Yardımcı olacak bir turizim şirketi varmıdır acaba yoksa nasil doldururum ?! Cevaplarsaniz cok ama cok sevinirim !….
Selam Sayat,
Turizm acentelerine gerek yok. Yazimi bastan sona okursan her adimi detaylica anlattim. Yazdiklarimi tek tek okursan kesinlikle yapabileceginden eminim. Yine de bir sorun olursa her zaman sorabilirsin.
Merhaba, detaylı bilgi paylaşımınız için çok teşekkürler, emeğinize sağlık. Bir sorun yaşıyoruz, size de danışmak istedim. Sistem hatası yüzünden yanlış bilgilerle başvuru yaptık. Hindistan’a daha önce gittiğimizi işaretledik fakat son çıktıda Evet yerine Hayır işaretlenmiş. Ne yapabiliriz, nasıl düzeltebiliriz acaba? Teşekkürler!..
Merhaba,
Referans no.nuzu hatirliyorsaniz onunla bir giris yapmayi deneyin. Gerci formu bastiktan sonra sanmiyorum ki bilgiler duzeltilebilsin. Yine de bir deneyin. Olmazsa en kotu yeniden bir basvuru olusturmayi deneyin. O da olmazsa artik yapacak bir sey yok. O sekilde konsolosluga gidin.
iyi geceler , umarım görüp cevap verirsiniz . 5000 tl lik banka hesap özeti olayını ben kredi kartı ekstrası olarak biliyorum , illaki maaş hesabı mı olmalı ? aynı limitli kredi kartı ekstrası götürsem olur mu ? tesekkür ediyorum
Merhaba,
Bankanizdan alinmis hesap hareketlerinin ve en az 5000 TL’lik bakiyenizin gorundugu dokuman olmasi gerek. Kredi karti ekstresinin gecerli oldugunu sanmiyorum.
Merhaba,
Öncelikle detaylı anlatım için çok teşekkürler. 16 şubat-4 mart 2021 arası kuzey hindistan seyahatim var. vize başvurusu yapacağım. 2 sorum olacak:
1) Duration of Visa : normalde bana 1 ay yetiyor. Ama ola ki ilerleyen aylarda tekrar gidecek olurum diyerekten 6 ay yazmamın vizemin çıkmasına bir zorluğu olur mu? veya vize ücretine etkisi? ben oraya 1 ay yazınca 1 ay mı verirler, yoksa otomatik 6 ay mı veriyorlar turistik vizeyi?
2) No of Entries: normalde 1 giriş yetiyor ama ilk sorudaki mantıkla multi işaretlesem vizenin çıkmasına bir zorluğu olur mu, ya da vize ücretine?
şimdiden çok teşekkürler…
Otomatik olarak vermiyorlar 6 ay. Ben de 1 ay yazmıştım ama 3 ay verdiler. Herhangi bir zorluğu veya ücrete etkisi olmaz. Bence ne kadar ihtiyacın varsa o kadar yaz.
Merhabalar ben dünya turuna çıkacağım. İran-Pakistan ve sonra Hindistan düşünüyorum. Bunun için uçak bileti almayacağım. Konu hakkında neler yapmma gerekir acaba?
Karayolu geçişlerini ve ulaşım alternatiflerini araştırmanız gerekli.
Merhaba,
Gerçekten çok faydalı bilgiler, çok teşekkürler.
Ancak ben sitenizi başvuruyu yaptıktan sonra keşfettiğim için Ankara’ya başvuru yapmam gerekirken İstanbul’a yapmışım 🙁
Başvuru iptalini Nasıl yapabiliriz acaba?
Yeniden başvuru yapmayı denediniz mi?